Wild Food Weekend

Forest To Plate

Gehost door Forest To Plate

2 dagen 2 uur of 1 dagen 20 uur 14 beschikbare plaatsen

Onder begeleiding van een wildpluk gids, duik je 2 dagen lang de natuur in op zoek naar wilde eetbare planten en paddenstoelen. Je leert er hoe je eetbare planten kan herkennen en klaarmaken, geniet van culinaire diners en overnacht op een van de mooiste locaties in de Ardennen.

 

Elk seizoen is er wel iets te vinden. Kruiden, wortels, zaden en knollen, paddenstoelen, vruchten en bladgewassen, de natuur heeft ons veel te bieden. Tijdens je verblijf ga je terug naar de bron en leer je oersmaken kennen. Het lenteweekend legt de focus op voorjaarsplanten, de versie in de herfst heeft natuurlijk aandacht voor eetbare paddenstoelen.

 

Wat mag je verwachten tijdens een Wild Food Weekend van Forest To Plate:

  • paddenstoelen en planten (seizoensgebonden) leren herkennen en gebruiken
  • culinair eten: ontdek samen met ons de meerwaarde van smaken en texturen uit de natuur
  • schitterend wandelen in de Viroinval regio: uitgestrekte bossen, rivieren en vergezichten, met ervaren wildplukgids
  • alle maaltijden, snacks en drankjes (niet-alcoholisch) inbegrepen van vrijdagavond tot zondagmiddag, lokaal en bio
  • het Forest To Plate wildplukboek krijg je mee naar huis, inbegrepen in de prijs
  • verblijf van twee nachten in ons huis aan de rand van het bos, 'Mont Vireux', een authentieke uitvalsbasis voor onze ontdekkingstocht
  • privékamer vanaf 2 personen

Praktisch:

  • adres Rue de la Jussiere (of Hussiere) 58, Vireux-Molhain, Frankrijk (op 500m van Belgische grens), neem al eens een kijkje in het huis
  • aankomst vrijdagavond 19u (avondmaaltijd wordt voorzien), vertrek zondag 16u
  • sanitair is gedeeld
  • onze persoonlijke contactgegevens 00324 74 30 62 76

    Zelf mee te nemen:
  • donsdeken, matras en kussen zijn al aanwezig, enkel: onderlaken, hoeslaken en een kussensloop meenemen
  • handdoek
  • goede wandelschoenen en pantoffels voor in het huis
  • waterdichte jas
  • boekje voor notities
  • klein zakmes en tas om geplukte planten mee te nemen
  • algemene voorwaarden

 

 

Forest To Plate

Maak kennis met Forest To Plate

Partner sinds 2024 Organisatie gevestigd België

Het verhaal van Forest To Plate begon in 2015 toen wildplukker en herborist Ben Brumagne de wereld rondreisde op zoek naar eetbare wilde planten, hun geheimen en geschiedenis. Na jarenlange studies en ontmoetingen wilde Ben zijn verwondering delen met anderen. Ondertussen nam ...